Smacznego:-) Składniki: buraki 1 kg, marchew 2 szt, koncentrat z buraków 200 g, cebula 1 szt, czosnek 5 ząbków, grzyby suszone zmielone 4 łyżki, liść laurowy 4 szt, ziele angielskie zmielone 1/4 łyżeczki, pieprz ziołowy 2 łyżeczki, majeranek 1 łyżeczka, koperek posiekany 2 łyżki, natka pietruszki posiekana 3 łyżki, sól i pieprz do smaku, dodatkowo: śmietana 12-18% 100 g, Dodajemy sól, pieprz, liście laurowe, ziele angielskie, pieprz ziołowy, zmielone grzyby i dwa ząbki czosnku. Do barszczu obowiązkowym dodatkiem w moim domu są suszone grzyby, które nadają cudownego aromatu i smaku. Możecie również pokroić ją w kostkę i usmażyć na oleju na złocisty kolor. Nabieramy chochelkę gorącego barszczu i wlewamy ją powoli do śmietany przez cały czas mieszając. Barszcz robię na wywarze warzywnym, także jest odpowiedni zarówno dla wegan jak i wegetarian.