Rurki z bitą śmietaną

Patrycja
Desery
22.02.2019 20:39
Rurki z bitą śmietaną

Pracochłonne, ale myślę że następnym razem pójdzie mi o wiele szybciej. Składniki: ciasto: mąka pszenna 500 g, masło 250 g, śmietana 18% 250 g, sól szczypta, krem: śmietanka 30% 360 ml, śnieżka w proszku 3 opakowania, Sposób przygotowania: Ciasto cienko rozwałkowujemy na grubość 1mm, następnie kroimy w długie w paski na grubość 1,5 cm. Długo się za nie zabierałam, bo foremki miałam kupione już rok temu... ale w końcu są :-) Pyszne, kremowe rurki z cukrem pudrem. Foremki smarujemy olejem, paski ciasta nawijamy na foremki zaczynając od węższej części. Pieczemy w 180 st. C przez 15-20 min. aż będą lekko złote.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://kulinarneodslonypati.blogspot.com/2019/02/rurki-z-bita-smietana.html

kulinarne odsłony pati

Patrycja