Składniki (blaszka 23/33): jajka 5 szt, cukier 1,5 szklanki, mąka pszenna 500 g, proszek do pieczenia 2 łyżeczki, mleko 1 szklanka, olej 1 szklanka, kakao 2 łyżki, śliwki mrożone lub świeże ok. 600 g, cukier puder do posypania ciasta, Sposób przygotowania: Jajka miksujemy z cukrem. Ciasto pieczemy w 170 st.c przez 50 min, aż będzie rumiane a patyczek włożony w ciasto będzie suchy. Ciasto dzielimy na pół i do jednej części przesiewamy kakao i mieszamy. W oddzielnej misce przesiewamy mąkę pszenną oraz proszek do pieczenia. Upieczone ciasto odstawiamy do ostygnięcia, a następnie posypujemy cukrem pudrem.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
https://kulinarneodslonypati.blogspot.com/2019/10/aciatek-ze-sliwkami.html