Ciasto: 4 jajka 1/2 szklanki cukru 2 łyżki mąki 2 łyżki kakao Białka oddzielić od żółtek. Białka ubić na sztywno, a pod koniec ubijania dodawać stopniowo cukier. Polewa 200 g mleka skondensowanego bez cukru 70 g glukozy 2 łyżeczki żelatyny 2 łyżki wody 100 g czekolady gorzkiej Żelatynę zalać odrobiną wody i poczekać aż napęcznieje. Krem truskawkowy 600 ml śmietany kremówki 36% 3 czubate łyżki cukru pudru 250 g serka mascarpone 300 g truskawek 1 cytrynowa galaretka 3 łyżki cukru Krem 200 g śmietany kremówki 36% 2 płaskie łyżki cukru pudru Całość ubić na sztywną masę. ) Śmietanę z cukrem pudrem ubić na sztywno, dodać serek mascarpone i ponownie ubić do połączenia się składników. Krem nałożyć do miski na ciasto na równi z brzegiem miski. Dodatkowo 6-7 okrągłych biszkoptów Truskawki włożyć do rondelka wraz z 3 łyżkami cukru i zmiksować na gładko. Po tym czasie do miski z ciastem przyłożyć talerz i odwrócić miskę wykładając ciasto na talerz. Odstawić w chłodne miejsce na około 2 godziny. Zdjąć z palnika i rozpuścić w nim pokruszoną czekoladę oraz wlać żelatynę. Odstawić w chłodne miejsce najlepiej na całą noc. Miskę o średnicy 24 cm na górze wykładamy ciastem. Zagotować, a następnie zdjąć z palnika i dodać galaretkę i wymieszać do rozpuszczenia.