Tort porzeczkowo-kakaowy

Wiesław
Ciasta
03.07.2017 20:04
Tort porzeczkowo-kakaowy

Smaczny tort z porzeczkami i kremem kakaowym 6 jajek 1 szklanka cukru 1 szklanka mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 3 łyżki miękkiej margaryny ¾ szklanki cukru pudru ¾ szklanki mleka w proszku 2 łyżki kakao dżem porzeczkowy wiórki kokosowe porzeczki do ozdoby Białka oddzielamy od żółtek. Upieczony i schłodzony biszkopt przekrawamy na 3 blaty, pierwszy, dolny kawałek biszkoptu smarujemy dżemem porzeczkowym, następnie kremem kakaowym, przekładamy kolejnym blatem biszkoptu i ponownie smarujemy dżemem porzeczkowym i kremem. W misce miksujemy margarynę z cukrem pudrem, następnie dodajemy mleko w proszku i kakao, wszystko miksujemy do połączenia składników. Żółtka ucieramy z cukrem, gdy masa jest prawie biała dodajemy mąkę oraz proszek do pieczenia i mieszamy do połączenia składników do jednolitej masy. Przekładamy ciasto ostatnim blatem biszkoptu i całość smarujemy kremem kakaowym.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.obzarciuch.pl/2014/07/tort-porzeczkowo-kakaowy.html