Ciasto wylewamy na blachę wysmarowaną masłem i obsypaną bułką tartą oraz wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 st. na około 25 min. Następnie tężejącą galaretkę wylewamy na wierzch ciasta oraz wstawiamy je do lodówki, najlepiej na całą noc. Galaretki agrestowe rozpuszczamy w 400 ml wrzątku i przelewamy do prostokątnego naczynia (np.: keksówki) wyłożonego papierem do pieczenia lub folią spożywczą oraz odstawiamy do stężenia. Następnie cały czas miksując stopniowo dodajemy cukier, po jednym żółtku oraz wsypujemy mąkę z proszkiem do pieczenia. W międzyczasie galaretki truskawkowe rozpuszczamy w 600 ml wrzątku i odstawiamy do wystygnięcia.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
https://www.obzarciuch.pl/2017/06/jogurtowiec-z-truskawkami-i-galaretka.html