Ciasto z wtopionymi truskawkami

Mikołaj
Ciasta
03.07.2017 17:23
Ciasto z wtopionymi truskawkami

Składniki: 150g masła 200 g cukru pudru 4 jajka 200g mąki 100g mąki ziemniaczanej 1.5 łyżeczki proszku do pieczenia 50g zmielonych migdałów 500g truskawek Masło ucieramy z cukrem pudrem, aż zrobi się puszyste i zmieni lekko swój kolor na biały. Wciskamy w nie wcześniej przygotowane truskawki i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180°C i pieczemy 50-60 minut. Pod koniec dodajemy mąkę stopniowo i ucieramy do momentu, aż masa będzie jednolita, bez jakichkolwiek grudek. Mąkę, mąkę ziemniaczaną i zmielone migdały mieszamy razem z proszkiem do pieczenia. Można podawać z lodami, ponieważ to połączenie daje niesamowity efekt.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://aletorcik.pl/ciasto-z-wtopionymi-truskawkami/