Składniki: 2 bataty (po ok. 200 g każdy) 120 g pieczarek 1 mała cebula 50 g sera pleśniowego rougette 4 łyżki tartej mozzarelli szczypta soli szczypta pieprzu 1 łyżeczka suszonych ziół prowansalskich olej do smażenia Bataty przekroić wzdłuż na pół. Ponownie ułożyć w formie wyłożonej papierem do pieczenia i zapiec w temperaturze 200°C przez ok. 15 minut. Wydrążoną część batatów ugnieść widelcem i wymieszać w misce z cebulą, pieczarkami, serem rougette i utartą mozzarellą. Piec w temperaturze 200°C przez ok. 40 minut. Bataty zapiekane z serami (mozzarellą i rougette) oraz pieczarkami. Polecam podawać z ulubionym sosem czosnkowym, przygotowanym na bazie jogurtu lub śmietany.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://www.bullio.pl/bataty-faszerowane-serem-i-pieczarkami/