Składniki na 5 burgerów: 500 g mięsa z udek kurczaka (bez kości i skóry) 1/2 małej cebuli 1/2 łyżeczki soli szczypta pieprzu 1 łyżeczka suszonego tymianku 1 łyżka sosu sojowego jasnego 1 jajko 1 czubata łyżka bułki tartej Dodatki: plastry pomidora plastry cebuli plastry żółtego sera kilka liści sałaty lodowej sos z musztardy, ketchupu i majonezu olej do smażenia (jeśli smażymy na patelni) Smażyć z dwóch stron na dobrze rozgrzanym na patelni oleju lub na grillu (po kilka minut z każdej strony). Ja przygotowuję prosty sos z majonezu, musztardy i ketchupu (w proporcji: 1 łyżka majonezu, 1 łyżeczka ostrej musztardy, 1 łyżeczka ketchupu). Burgery można smażyć na patelni lub piec na grillu. Podawać z lekko podgrzaną na suchej patelni bułką, pomidorem, cebulą, żółtym serem, sałatą i sosem.