1 niedojrzały banan (120g) 2 łyżeczki (10g) chia 1/2 szklanki (120ml) soku pomarańczowego 1 łyżeczka (5g) kurkumy 2 łyżki (12g) wiórków koksowych 2 kiwi (150g) do dekoracji Wykonanie Wszystkie składniki (poza kiwi) zmiksuj, przelej do miseczek, udekoruj wiórkami, plasterkami kiwi, kawałkami mango i banana. Specjalizuję się w konsultacjach i planowaniu indywidualnych zaleceń i diet dla: osób z nadwagą i otyłością chorujących na cukrzycę typ 1 i 2 osób z alergiami, nietolerancjami pokarmowymi zmagających się z problemem insulinooporności, hipoglikemii reaktywnej chorujących na Hashimoto, niedoczynność i nadczynność tarczycy kobiet w ciąży i karmiącymi piersią osób aktywnych fizycznie dzieci oraz dorosłych Ilość to: 2 porcje Wartość odżywcza i wymienniki 1 porcji: WW – 5.1, WBT = 0.85, kcal = 293,5, węglowodany = 58,1g, błonnik = 6.85g, białko = 3.9g, tłuszcz = 7.85g, suma wymienników (WM) Jeżeli chcesz się umówić na konsultację online lub stacjonarnie w Warszawie w Alergo med przy ul.Lanciego 12 to napisz do mnie: [email protected] 🙂 Zapraszam do kontaktu Anna Englisz Dla zachowania różnorodności w diecie proponuję prosty przepis na koktajl z mango bez cukru i mleka. = 6.0, w tym procent WBT = 14 Składniki 1 dojrzałe mango (280g) Jeżeli nie lubisz kiwi, dodaj inny kwaśny owoc lub 2-3 łyżki soku z cytryny lub limonki. Od ponad 12 lat dzielę się swoją wiedzą i doświadczeniem dietetycznym, a od 5 lat także doświadczeniem kulinarnym na blogu www.napolslodko.com. Ukończyłam studia magisterskie i inżynierskie na Wydziale Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji SGGW w Warszawie oraz podyplomowe Studium Pedagogiczne SGGW w Warszawie. Witam Cię w świecie zdrowych słodkości 🙂 Z wykształcenia i zamiłowania jestem dietetykiem, specjalistą ds żywienia człowieka. Dlaczego warto jeść mango Mango stanowi źródło witamin i składników mineralnych, szczególnie tych o właściwościach przeciwutleniających, stąd nazywany jest owocem młodości.