mąka pszenna 1 szklanka, margaryna Optima Omega-3 7 łyżek, orzechy włoskie pół szklanki, orzechy nerkowce 1 garść, orzechy ziemne użyłam solonych 1 garść, sezam 2 łyżki, starta skórka z cytryny 0,5 łyżeczki, proszek do pieczenia 0,5 łyżeczki, miód 6 łyżek, Sposób przygotowania: Margarynę rozpuszczamy w rondelku i odstawiamy do ostygnięcia. Mąkę pszenną przesiewamy do miski, następnie dodajemy pozostałe składniki i dokładnie łączymy wszystkie składniki za pomocą dłoni. Blaszkę wkładamy do piekarnika i pieczemy w 170 stopniach przez 15-20 min, aż ciasteczka będą rumiane.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
https://kulinarneodslonypati.blogspot.com/2017/06/owsiane-ciasteczka-z-orzechami-i-omega-3.html