W sezonie truskawkowym must-have! Składniki (6 większych lub 10-12 mniejszych babeczek) Babeczki wszystkie składniki powinny być w temp. pokojowej! - 125 g miękkiego masła - 100 g drobnego cukru - 15 g cukru z wanilią - 2 jajka - 100 g mąki pszennej - 40 g proszku budyniowego waniliowego (bez cukru) - czubata łyżeczka proszku do pieczenia - szczypta soli - 50 ml śmietanki 36% - 125 g pokrojonych na kawałki truskawek Maso utrzeć z cukrem i cukrem z wanilią. Krem - 250 g mascarpone - 250 g śmietanki 36% - 2 łyżki cukru pudru - truskawki Mascarpone, śmietankę i cukier umieścić w misie miksera i ubić na sztywno. Puszyste, waniliowe babeczki z dodatkiem truskawek w cieście, udekorowane moim ulubionym śmietankowym kremem i truskawkami. Ciasto jest delikatne i pachnące za sprawą dodatku proszku budyniowego i śmietanki. Przełożyć do woreczka z tylką (u mnie gwiazdka) i dekorować babeczki. Ponadto babeczki wyglądają niezwykle uroczo i są bardzo wdzięcznym materiałem do fotografowania :)