Crumble z truskawkami

Anna
Desery
24.06.2017 15:35
Crumble z truskawkami

Polecam teraz póki jeszcze sezon trwa :) Składniki: - 1/2 kg truskawek, - 150 g mąki pszennej, - 100 g masła, schłodzonego, - 50 g cukru pudru + do posypania na upieczone crumble, - 2 łyżki mąki ziemniaczanej. Podajemy na ciepło np. z lodami lub posypane cukrem pudrem. Najprostszy deser ever na weekend to owoce pod kruszonką tzw. crumble truskawkowe. Pieczemy w temperaturze 180° ok. 20-25 minut do ładnego zarumienienia (opcja góra-dół). Wykonanie: Mniejsze truskawki użyjemy w całości, większe kroimy na połówki.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://anamarisworld.blogspot.com/2017/06/crumble-truskawkowe-na-weekend.html