Babeczki marmurkowe z różą Babeczki marmurkowe z różą 2016-05-08 22:11:12 Write a review 0 calories 0 g 0 g 0 g 0 g 0 g 0 g 0 g 0 g 0 g 0 g Nutrition Facts Serving Size 0g Amount Per Serving Calories 0 Calories from Fat 0 % Daily Value * Total Fat 0g 0% Saturated Fat 0g 0% Trans Fat 0g Polyunsaturated Fat 0g Monounsaturated Fat 0g Cholesterol 0mg 0% Dietary Fiber 0g 0% Sugars 0g Protein 0g Vitamin A 0% Vitamin C 0% Calcium 0% Iron 0% * - Podajemy same, oprószone delikatnie cukrem pudrem lub polane delikatnie cytrynową polewą. - Smacznego beta calories 0 fat 0g protein 0g carbs 0g more Słodkie okruszki Blog kulinarny i nie tylko https://www.slodkieokruszki.pl/ Sodium 0mg 0% Total Carbohydrates 0g 0% Składniki - (na 4 większe babeczki) - 1 szklanka mleka - 1 jajko klasy L - 1/2 szklanki oleju - 2 łyżeczki budyniu waniliowego (proszek)* - 2 szklanki mąki pszennej - 1/2 szklanki cukru - 1 łyżeczka proszku do pieczenia - 1 czubata łyżka kakao (ciemne, do wypieków) - 4-6 łyżeczek konfitury z płatków róży Polska Róża - * użyłam budyniu (proszek) z cukrem Przygotowanie - Do dużej miski wbijamy całe jajko, dodajemy mleko i dokładnie całość mieszamy łyżką. - Po wyjęciu z piekarnika babeczki studzimy, a następnie wyciągamy z foremek. - Marmurkowe babeczki z różą wstawiamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na środkowy poziom. - W drugiej misce łączymy (również łyżką) mąkę pszenną z proszkiem do pieczenia, cukrem i budyniem waniliowym. Takie małe słodkości można je zabrać ze sobą idąc w gości lub po prostu zjeść z rodziną. Do jednaj dosypujemy czubatą łyżkę kakao (!nie słodzonego, używamy ciemnego kakao do wypieków), dokładnie mieszamy do uzyskania jednolitej kakaowej masy. Dziś zapraszam Was na babeczki marmurkowe z różą.