Składniki: biszkopt: 2 jajka 2 lekko kopiaste łyżki maki 2 łyżki cukru (dałam Polski Cukier*) kilka kropli olejku cytrynowego masło + bułka tarta do formy krem: 250 twarogu śmietankowego 50ml mleka 200ml śmietanki 30% 3 łyżki cukru pudru sok z połowy cytryny ziarenka z laski wanilii świeże truskawki limoncello do nasączenia biszkoptu do dekoracji: siekane pistacje listki mięty Biszkopt: białka ubić na sztywną pianę, pod koniec ubijania wsypać cukier. Biszkoptowa tarta z serowym kremem smakuje jak marzenie - jest lekka i delikatna, a z truskawkami wręcz rozpływa się w buzi:) Do serka dodać sok z cytryny, ziarenka wanilii, cukier puder, utrzeć mikserem na najwyższych obrotach. Ja już wiem, że moment znów będę tęsknić za truskawkami, ale na razie korzystam z całych sił. Upieczony biszkopt ostudzić, wyjąć z formy, położyć na paterze i skropić likierem limoncello. Krem: dobrze schłodzoną śmietankę ubić na sztywno, 3 łyżki ubitej śmietanki odłożyć. Dalej ubijając dodawać po jednym żółtku, ubijać do uzyskania jednolitej kremowej masy. Wsypać mąkę i dodać olejek, wymieszać delikatnie łyżką.