Zapakować?:) Składniki (na 24 sztuki): ciasto: 3 szklanki mąki 3 szklanki mąki 1 szklanka mleka 0,5 szklanki cukru20g drożdży 1 jajko 2 żółtka 70g masła 1 łyżeczka esencji waniliowej 1 łyżka oleju nadzienie: 300g twarogu śmietankowego 1 białko 3 łyżki cukru 1 łyżka budyniu waniliowego ziarenka z połowy laski wanilii do posmarowania: 1 białko do posypania: cukier perlisty Drożdże rozetrzeć z łyżka cukru, wymieszać z pół szklanki ciepłego mleka i łyżeczką mąki, odstawić do wyrośnięcia. Jeśli tak jak ja macie najlepsze skojarzenia z drożdżówkami, to z pewnością pokochacie te rogaliki. Mięciutkie ciasto z serowym nadzieniem w sam raz do szklanki mleka albo na drugie śniadanie. Z ciasta uformować kulę, włożyć od miski, posmarować olejem, przykryć folią i wstawić do lodówki na kilka godzin albo na noc do wyrośnięcia. Rogaliki układać w sporej odległości od siebie na blaszce wyłożonej papierem, przykryć ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Każdą część rozwałkować na kształt koła o grubości 1cm, pokroić na 8 kawałków. Ciasto wyłożyć na stolnicę, podzielić na 3 części. Ciasto wyjąć z lodówki, pozostawić do ocieplenia na 2 godziny.