Bigos z młodej kapusty

Julianna
Obiad
22.06.2017 9:43
Bigos z młodej kapusty

Polecam również inne przepisy na dania z kapusty:1 główka młodej kapusty (średniej wielkości)2 dymki ze szczypiorkiem150g kiełbasy (u mnie: śląska, kabanosy, chorizo)3 łyżki oleju1 łyżka koncentratu pomidorowego1 łyżeczka pieprzu ziołowegomajeranektymianek0,5 łyżeczki nasion kolendry0,5 łyżeczki czerwonej paprykisólpieprz czarnyświeży koperekDymkę pokroić w kostkę, szczypiorek posiekać. Na tym samym oleju zeszklić cebulę i szczypiorek, dodać kapustę, smażyć kilka minut mieszając, następnie przykryć i dusić na małym ogniu ok 7-10 minut. Dodać kiełbasę, wymieszać, dusić jeszcze 2-3 minuty. Dodać koncentrat pomidorowy, doprawić do smaku i dusić kolejne 2 minuty.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.obiadgotowy.pl/2017/06/bigos-z-modej-kapusty.html