Składniki na sałatka warstwowa z tuńczykiem: pęczek rzodkiewek mała czerwona papryka puszka kukurydzy puszka groszku 4 jajka 2 puszki tuńczyka w kawałkach (w sosie własnym) szczypiorek Sos: 150 ml gęstego, naturalnego jogurtu 3 łyżki majonezu 2 duże ząbki czosnku łyżeczka musztardy sól, pieprz Przygotowanie W przezroczystej misce układamy kolejno: tuńczyk, kukurydza, papryka, groszek, jajka, sos czosnkowy, rzodkiew i szczypiorek. Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy i kroimy w kotkę. Smaczna, lekka sałatka warstwowa z tuńczykiem, warzywami i sosem czosnkowym.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
https://e-przepisykulinarne.pl/2017/06/lekka-salatka-warstwowa-tunczykiem/