Składniki: około 250 g makaronu spaghetti lub bavette (połowa opakowania) 1 średni brokuł 2 łyżki masła 2 łyżki mąki 500 ml mleka 1 ser camembert (120 g) czosnek granulowany do smaku pieprz sól Do podania: świeżo mielony pieprz tarty parmezan (lub inny podobny twardy ser) Brokuła dzielimy na różyczki i gotujemy je na półtwardo w osolonej wodzie. Cały czas mieszamy i podgrzewamy aż ser się rozpuści. Połączenie jędrnego makaronu, kremowo-serowego sosu na bazie beszamelu i pysznych, zielonych brokułów. Następnie stopniowo wlewamy zimne mleko, cały czas mieszamy aby nie powstały grudki. Makaron z brokułami i sosem serowym to będzie dla Was rozwiązanie idealne. Makaron z brokułami i sosem serowym 2 duże porcje Cały czas mieszamy i zasmażamy aż powstanie gładka masła.