Koniecznie musicie ich spróbować :) SKŁADNIKI: - 3 białka - 150 g drobnego cukru - łyżeczka mąki ziemniaczanej - łyżeczka soku z cytryny lub octu winnego - 400 ml śmietanki 30% - 2 łyżki cukru pudru - truskawki lub inne owoce do dekoracji SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: 1) Białka ubijamy ze szczyptą soli na sztywną pianę, następnie dodajemy po łyżce cukru i cały czas ubijamy do czasu, aż masa stanie się gładka i błyszcząca 2) Na narysowane okręgi wykładamy po 2 łyżki piany formując ładne koła, wyższe po bokach i płytsze w środku 5) Sezon na truskawki trwa w najlepsze, a zapewniam Was, że nie ma nic lepszego, niż połączenie tych owoców z chrupiącą bezą i schłodzoną bitą śmietanką. Dzisiaj przygotowałam przepis na jeden z najlepszych deserów na świecie - torciki bezowe z truskawkami.