Pomarańcze dokładnie myjemy przy użyciu szczoteczki i płynu do naczyń, owoce obieramy ze skórki, od której odkrawamy białą wyściółkę3) Pomarańczowe skórki kroimy na cienkie paseczki, umieszczamy je w rondelku, dodajemy …
Rozdzielamy brokuł na mniejsze części i gotujemy w wodzie z dodatkiem łyżeczki cukru, dzięki czemu zachowa on soczysty, zielony kolor (wrzucamy na wrzącą wodę i gotujemy ok 4 minuty). Sałatka …
Do kremu dodajemy rozpuszczoną żelatynę i delikatnie mieszamy do połączenia Biszkopt układamy na paterze i nasączamy 1/3 ponczu, na to wykładamy 1/3 kremu czekoladowego i przykrywamy kolejnym biszkoptem. Po wystygnięciu …
Składniki: - 1 jajko - pół kostki masła - 1/2 szklanki drobnego cukru do wypieków - 3/4 szklanki śmietany 18% - 2 szklanki mąki pszennej - 2 łyżeczki proszku do …
Włączyć blender na wysokie obroty i blendować składniki do czasu uzyskania puszystej i jednorodnej masy4) Masę przelać do foremek na lody z patykiem lub do pojemnika i wstawić na kilka …