Moim zdaniem jest to jeden z najlepszych serników i nie sposób mu się oprzeć :)sernik można przygotować w mniejszej blaszce, wtedy ilość składników dzielimy na pół- 10 jajek- 1,5 szklanki mąki- 1,5 szklanki cukru- 1 łyżeczka proszku do pieczenia- 1 kg białego sera- 2 jajka- kostka masła- 1 szklanka cukru- małe opakowanie rodzynek- 2 łyżki skórki pomarańczowej- opakowanie cukru wanilinowego- pół olejku pomarańczowego- pół olejku migdałowego- pól olejku śmietankowego- 3 łyżki mąki ziemniaczanej- pół szklanki wody- pół kostki masła- 4 łyżki cukru pudru- 3 łyżki kakao Do piany dodajemy mąkę oraz proszek do pieczenia i delikatnie mieszamy przy użyciu drewnianej łyżki. 2) Masę przelewamy do wyłożonej papierem do pieczenia blachy i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 160 stopni na około 40 minut. Aby być na bieżąco polub blog na FB: Dzisiaj mam dla Was przepis na tradycyjny sernik gotowany na biszkopcie. 3) Ser wraz z masłem mielimy w maszynce, miazgę przekładamy do garnka, dodajemy cukier, cukier wanilinowy, jajka i rodzynki. Po upieczeniu biszkopt odstawiamy do wystygnięcia, następnie wyjmujemy go z blachy, zdejmujemy papier i kroimy na 3 placki. 4) Przygotowujemy polewę: masło, cukier oraz kakao umieszczamy w rądlu i podgrzewamy cały czas mieszając, do czasu połączenia się składników.