NALEŚNIKI Z MIELONYM MIĘSEM, PASSATĄ I MOZZARELLĄ

Monika
Obiad
24.02.2018 14:33
NALEŚNIKI Z MIELONYM MIĘSEM, PASSATĄ I MOZZARELLĄ

Dzięki temu mamy smakowity posiłek w parę chwil.- szklanka mąki- szklanka wody- 3/4 szklanki mleka- 2 jajka- szczypta soli- 500 mięsa mielonego wieprzowego- duża butelka passaty pomidorowej- 200 g tartej mozzarelli- 2 małe cebule- 3 ząbki czosnku- 2 łyżki oleju- sól, pieprz do smaku- łyżeczka oregano- łyżeczka majeranku- 1/4 łyżeczki ostrej papryki Do chłodnego farszu dodać 100 g mozzarelli i wymieszać 7) Na rozłożony naleśnik nałożyć farsz i zwinąć tj. krokiety (dwa boki do środka i zwinąć w rulon) 8) Naleśniki ułożyć w naczyniu żaroodpornym, polać resztą passaty, posypać mozzarellą. Ostatnio bardzo lubuję się w naleśnikach, a moim odkryciem są placki z mielonym mięsem, passatą i mozzarellą, które posmakowały mi tak bardzo, że przyrządzam je co najmniej raz w tygodniu. 1) Wszystkie składniki na naleśniki umieścić w misce i wymieszać za pomocą miksera lub trzepaczki 2) Z powstałego ciasta usmażyć dosyć cienkie naleśniki (wychodzi 6 dużych)

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.moje-idealia.pl/2018/02/nalesniki-z-mielonym-miesem-passata-i.html