Podstawowy przepis na szakszukę to chyba jednak mój ulubiony :) SKŁADNIKI (na 1 porcję - 277 kcal) 1/2 małej cebuli 1 ząbek czosnku kawałek papryczki chili (w zależności od upodobań) 2 pomidory 2 jajka 2 łyżki posiekanego szczypiorku (może być natka albo kolendra) 1 łyżeczka oliwy z oliwek/oleju rzepakowego sól, pieprz, kmin rzymski PRZYGOTOWANIE Pomidory sparzamy, obieramy ze skórki i kroimy w kostkę. Cała porcja szakszuki - 277 kcal - bez pieczywa - białko - 17 g - tłuszcze - 15,5 g - węglowodany - 19 g - błonnik - 5 g Zapraszam do polubienia mojej strony na Facebooku oraz śledzenia na Instagramie poniedziałek, 12 czerwca 2017 Shakshouka (szakszuka) Cebulę siekamy w piórka i szklimy na oliwie na małej patelni. Danie kuchni arabskiej - wywodzące się z Tunezji - dla miłośników jajek na śniadanie - propozycja idealna :) Zostawiamy na dość mocnym ogniu, aż sok z pomidorów trochę odparuje (już nie mieszamy).