Składniki na tarta serowa z truskawkami 180 g masła w temperaturze pokojowej 340 g mąki pszennej 120 g cukru jajko 1 łyżka jogurtu naturalnego szczypta soli masa serowa i truskawki: 300 g sera twarogowego 3 całe jajka 130 g cukru 1 łyżka mąki ziemniaczanej laska wanilii 300 g świeżych truskawek dodatkowo na wierzch: 400 g jogurtu greckiego I już dłużej się nie zastanawiaj, bo sezon na truskawki nie trwa niestety długo :) Hmhm... na jednym kawałku się nie skończy :) - Masę serową wylej na upieczony spód, wstaw do piekarnika nagrzanego do 140 stopni Celsjusza na 40 minut, po upieczeniu pozostaw do schłodzenia, następnie wyłóż na wierzch jogurt i udekoruj truskawkami. Przygotowanie dania tarta serowa z truskawkami ... - Wszystkie składniki przełóż do naczynia i zagnieć dłonią do powstania gruboziarnistej kruszonki, uformuj w kulę, spłaszcz dłonią i wałkuj ciasto delikatnie na okrąg. - Zwiń ciasto na wałku i przenieś je na blaszkę do tart, odwiń ciasto i usuń wałek. - Na schłodzone ciasto połóż papier, wysyp kuleczki do pieczenia, przełóż do nagrzanego pieca i piecz 20 minut lub do zrumienienia, odstaw do ostygnięcia. | | To proste ciasto do upieczenia - jeśli się jeszcze zastanawiasz, czy Ci się uda, to ja Ci mówię: uda się :)