Chlebek bananowy z truskawkami i kokosem

Natalia

Fit

10.06.2017 16:23

Chlebek bananowy z truskawkami i kokosem

Inspiracja pochodzi z bloga Ambitious Kitchen Składniki: 1 i 3/4 mąki pełnoziarnistej 1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli 2 duże dojrzałe banany 2 łyżki roztopionego oleju kokosowego 1 łyżka ksylitolu lub miodu (opcjonalnie) 1 duże jajko 1/2 szklanki mleka roślinnego 1/2 szklanki wiórków kokosowych 1 szklanka pokrojonych truskawek + kilka sztuk na wierzch 2 łyżki nasion chia Wykonanie: Świetnie nadaje się na śniadanie, czy przekąskę do pracy ale też np. na przyjęcie w gronie znajomych ;) Ciasto najlepiej smakuje na drugi dzień, a w letnią upalną pogodę najlepiej trzymać go w lodówce, choć na pewno nie poleży zbyt długo.

Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://healthyfoodexplorer.blogspot.com/2017/06/chlebek-bananowy-z-truskawkami-i-kokosem.html