Składniki: - 1 pomarańcza - 125 g serka mascarpone (prosto z lodówki) - 4 łyżeczki cukru pudru - 6-7 kakaowych herbatników – polecam Herbatniki Regionalne Petit Beurre Kakaowe Cukry Nyskie - 1 łyżeczka płatków migdałowych - listki świeżej mięty Przygotowanie: Do miseczki przekładamy mascarpone, dodajemy świeżo wyciśnięty sok z jednej pomarańczy i 4 łyżeczki cukru pudru, całość dokładnie mieszamy. Można go podać w prezentowany przeze mnie dzisiaj sposób lub prościej – maczając kakaowe herbatniki w kremie 😉 Spróbujcie, polecam 🙂 Na dnie pucharka/szklaneczki wykładamy około 4 połamanych kakaowych herbatników, następnie nakładamy pomarańczowy krem, wbijamy dwa całe herbatniki. Dziś polecam Was wspaniały deser – krem pomarańczowy z kakaowym ciasteczkiem.