:) Składniki (1 porcja): - 2 jajka - szczypta kurkumy - 30 g łososia wędzonego - 1/3 dojrzałego awokado - garść świeżego szpinaku - twarożek lub serek naturalny (u mnie Bieluch lekki) - sól, pieprz - olej kokosowy do smażenia Wyszedł dość puchaty, pewnie dlatego, że jajka chwilkę ubijałam za pomocą elektrycznej trzepaczki. Wyszedł dość puchaty, pewnie dlatego, że jajka chwilkę ubijałam za pomocą elektrycznej trzepaczki. Dodać kurkumę, sól, pieprz oraz awokado, łososia i szpinak (część można zostawić i po wylaniu masy położyć na wierzch). Omlet jest bezglutenowy, nie użyłam żadnej mąki, więc można go zjeść jako śniadanie białkowo - tłuszczowe. Omlet jest bezglutenowy, nie użyłam żadnej mąki, więc można go zjeść jako śniadanie białkowo - tłuszczowe. W takiej wersji fajnie prezentuje się na talerzu i przyznam, że też lepiej smakuje. Awokado pokroić w kostkę, łososia wędzonego na cienkie plasterki.