Delikatne kokosowe babeczki (dla córeczki)

Magdalena
Ciasta
10.06.2017 11:32
Delikatne kokosowe babeczki (dla córeczki)

Jak dla mnie (i córeczki) niebo w ustach 🙂 Składniki: (na 6-7 sztuk) - 5 łyżek cukru - 1 łyżeczka cukru z prawdziwą wanilią - 1 i 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia - 3/4 szklanki mąki pszennej (u mnie tortowa Młyny Stoisław) - 1 jajko M - 1/2 szklanki mleka - 3 płaskie łyżki oleju kokosowego (u mnie Woj-len) Przygotowanie: Do miski wsypujemy cukier i cukier z prawdziwą wanilią, dodajemy mąkę pszenną i 1 i 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia, całość mieszamy łyżką. Dziś mam dla Was pyszny i naprawdę szybki przepis, na rozpływające się w ustach delikatnie kokosowe babeczki. Babeczki pieczemy na środkowym poziomie do tzw. suchego patyczka w nagrzanym do 180 stopni piekarniku (około 20-25 minut). I tak po kilku chwilach mieszania i paru minutach pieczenia na twarzy mojej córeczki znów zawitał uśmiech 🙂 Prosto, szybko i smacznie, a dodatek oleju kokosowego sprawia, że są naprawdę delikatne i… ten kokosowy zapach i smak… Masą wypełniamy papilotki do 3/4 wysokości, babeczki rosną (ja papilotkami wyłożyłam formę na muffinki). Na koniec dodajmy rozpuszczony olej kokosowy, mieszamy do uzyskania jednolitej masy.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.slodkieokruszki.pl/delikatne-kokosowe-babeczki-dla-coreczki/