Bitki Wieprzowe Duszone Z Warzywami

Milena
Obiad
07.06.2017 10:54
Bitki Wieprzowe Duszone Z Warzywami

Składniki na bitki wieprzowe duszone z warzywami: - ok 1 kg schabu bez kości - średnia marchew - 2 cebule - majeranek, ziele angielskie, liść laurowy, papryka słodka i ostra - sól, pieprz - mąka - szklanka bulionu Przygotowanie Marchew pokrojoną w plasterki i cebulę pokrojoną w piórka chwilę podsmażamy na tej samej patelni, po czym przekładamy to rondla. Miękkie kotlety wyjmujemy z rondla, a pozostały sos zalewamy pół szklanki zimnej wody wymieszanej z łyżką mąki. Kotlety kładziemy na rozgrzanym tłuszczu i obsmażmy z obu stron na złoty kolor. Prosty przepis na bitki wieprzowe duszone z warzywami. Bitki dusimy na niewielkim ogniu około 45 minut, aż mięso zmięknie. Podajemy z ziemniakami, kluskami śląskimi, ryżem lub makaronem.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://e-przepisykulinarne.pl/2017/06/bitki-wieprzowe-duszone-warzywami/