Składniki (na 2 porcje) 300-400g filetu z dorsza świeżego 200g kurek 1 duża cebula 3 łyżki śmietanki kremowej sól, pieprz ziołowy kilka różyczek brokuła oliwa z oliwek cukinia do dekoracji Dziś jednak w daniu w głównej roli zwykły dorsz w sosie kurkowym z brokułami. W rondlu z grubym dnem rozgrzac oliwę, wrzucić poszatkowaną cebulę, zeszklić lekko, a następnie dodać oczyszczone kurki. Wykonanie Filety ryby umyć, osuszyć, z obu stron posolić i posypać grubo pieprzem, najlepiej ziołowym. Jestem świadoma tego, że bardzo trudno dostać świeży okaz z dobrego, sprawdzonego miejsca. Od pewnego czasu kupuję polędwicę z dorsza, która bardzo nam smakuje.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://rajdlapodniebienia.pl/index.php/2016/10/09/dorsz-sosie-kurkowym-brokulami/