pojedyncze piersi z kurczaka - 2 czerwone cebule - słoik suszonych pomidorów - 10 dag szpinaku (użyłam świeżego) - 10-15 dag sera (użyłam Grana Padano) - szklanka kremówki - szklanka bulionu - 3-4 ząbki czosnku - sól, pieprz - zioła prowansalskie - tłuszcz do smażenia Kurczaka przekrawamy wzdłuż na pół tak, żeby powstało 6 cienkich kotletów. Zalewę z pomidorów (ok. 8 łyżek) dokładnie mieszamy z przeciśniętym przez praskę czosnkiem i ziołami prowansalskimi (1 łyżeczka). Po zachwytach nad rybą ze szpinakiem przyszedł czas na zachwyty nad kurczakiem ze szpinakiem. Przede wszystkim za to, że jego oprawa termiczna nie zajmuje wiele czasu i obiady z wykorzystaniem drobiu przygotowuje się bardzo szybko . Jak będziecie słyszeli o jakiejś fajnej promocji na kurczaka dajcie znać.... Ser ścieramy na tarce na grubych oczkach. Kurczaka można przyrządzić na naprawdę wiele sposobów. Ilość porcji: ok. 6 Czas przygotowania: ok. 1 h Odkładamy w chłodne miejsce (najlepiej zrobić to dzień wcześniej i kurczaka usmażyć następnego dnia). Smażymy z każdej strony na złoty kolor. Dusimy pod przykryciem przez ok. 15-20 minut. Koszt przygotowania: ok. 20 zł