Składniki 300g świeżego tuńczyka 5 łyżeczek oliwy z oliwek sól, pieprz garść rukoli 1 jajko 100g kaszy kuskus 1/2 pomidora 1/2 awokado ser pleśniowy srebrzysty orzechy włoskie oliwa z oliwek sok z 1/2 granatu 1/2 cytryny Wykonanie : rybę umyć, osuszyć, z obu stron natrzeć mocno oliwą z oliwek, solą i pieprzem (dość sporo). Rybę podawać z sałatką, całe danie lekko skropić sokiem z cytryny i raz jeszcze całość oprószyć pieprzem. Sałatkę oprószyć świeżo zmielonym pieprzem, polać odrobiną oliwy i skropić sokiem z połowy granatu. W sałatce przewijają się różne akcenty smakowe, zaś połączenie tych dań zapewnia fantastyczne doznania na naszym podniebieniu. Do salaterki przełożyć rukolę, następnie kuskus, dodać kawałki obranego awokado, plasterki pomidora i sera pleśniowego. Smażyć po 3minuty z każdej strony, nie dodając już żadnego tłuszczu.