Faszerowana mozarella

Basia
Przekąski
04.08.2016 9:45
Faszerowana mozarella

Składniki: Sposób przygotowania - 4 mozzarelle - 5 pomidorków koktajlowych - 10 czarnych oliwek - ćwiartka czerwonej cebuli - łyżka oliwy z oliwek - łyżka octu winnego - płaska łyżka ziół prowansalskich - sól, pieprz : Mozzarellę wyciągamy z zalewy. W większości jednak przepisów z jakimi się spotkałam ser ten stanowił tylko dodatek do danego dania. Oliwię z oliwek łączymy z octem. Przystawka idealnie nada się zarówno na rodzinne przyjęcie, jak i luźną imprezę przy grillu. Uwielbiam mozzarellę- przede wszystkim za jej delikatny, nigdzie indziej nie spotykany smak. Mieszamy z posiekanymi warzywami i rozdrobnionym serem. Używam jej do zapiekanek , wykorzystuję ją też np. do zrobienia sałatek . Ozdabiamy według uznania. źródło: przepis własny Ilość porcji: 8 szt.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://pobitegarybarbary.blogspot.com/2016/08/faszerowana-mozarella.html