Składniki 2 jajka 1 szkl mąki pszennej 1 szkl mąki ziemniaczanej 1 szkl cukru pudru Gellwe 1 cukier waniliowy 3 łyżeczki proszku do pieczenia 125 g margaryny ok. 1/2 szkl mleka sok z cytryny skórka z cytryny lukier 1 białko ok. 4 łyżki cukru pudru Gellwe kandyzowane wiśnie Targroch 1. Dodajemy po jajku i po dwie łyżki cukru pudru, pod koniec wsypujemy cukier waniliowy. Na koniec dolewamy sok z cytryny i dodajemy otarta skórkę wedle uznania. 4. Ciasto wlewamy do formy na babkę, lub dwóch mniejszych i pieczemy około 45-50 minut w 180 stopniach. 2. Obie mąki przesiewamy razem z proszkiem do pieczenia i stopniowo dosypujemy do masy. W razie potrzeby dolewamy trochę soku z cytryny. Delikatna i orzeźwiająca babka cytrynowa to moja propozycja na czerwcowe ciasto do niedzielnej kawki.