Samosy z masą makową i śmietankowym dipem

Małgorzata
Przekąski
08.12.2016 18:55
Samosy z masą makową i śmietankowym dipem

Składniki ciasto 2 szkl mąki 50 g masła szczypta soli ok. 1/2 szkl masa makowa 100 g maku 400 ml mleka 2 łyżki miodu 1 łyżka skórki pomarańczowej 1 łyżka rodzynek 1 łyżka suszonej żurawiny dip 2 łyżki serka mascarpone 200 g śmietanki 30 % 1-2 łyżki cukru pudru ekstrakt waniliowy dodatkowo olej do smażenia Aromatyczne i łatwe w przygotowaniu idealnie wpasują się w świąteczny klimat. Podgrzewamy z miodem, dodajemy rodzynki, żurawinę i skórkę z pomarańczy. Możemy je również upiec w temperaturze 180 stopni. 1. Pracę najlepiej zacząć od przygotowania masy makowej. 4. Foremką w kształcie serca wykrawamy kształty. 6. Pierożki smażymy w średnio rozgrzanym oleju.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://fiolkowakuchniamalgorzaty.wordpress.com/2016/12/08/samosy-z-masa-makowa-i-smietankowym-dipem/