Składniki: 4 jajka szczypta soli szczypta suszonego chilli 3 pomidory koktajlowe 3 łyżeczki fety 6 kawałków suszonych pomidorów z zalewy 1 łyżeczka tartego parmezanu 1 łyżeczka masła garść rukoli kilka liści świeżej bazylii UWAGA: Będziecie potrzebować patelni, która nadaje się do pieczenia w piekarniku. Następnie patelnię wraz z frittatą wstawić do nagrzanego piekarnika na ok. 12 minut. Suszone pomidory pokroić na mniejsze kawałki i wymieszać z jajkami. Smażyć przez ok. 1 minutę i posypać parmezanem oraz pomidorami koktajlowymi. Na patelni o średnicy ok. 20 -22 cm rozpuścić masło. Dzisiaj prezentuję wersję z fetą, suszonymi i świeżymi pomidorami oraz parmezanem.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://www.bullio.pl/frittata-z-feta-i-pomidorami/