Składniki 200 g mąki żytniej 600 g mąki pszennej 200 g masła 300 g cukru 4 jajka 200 g miodu 2 łyżki mielonego kardamonu 1 przyprawa do piernika 2 łyżeczki sody 2 łyżki kakao 2-3 białe czekolady 1. Masło rozpuszczamy i studzimy. 2. Do miski wsypujemy odmierzoną mąkę pszenną i żytnią, wbijamy jajka, dosypujemy cukier, kardamon, przyprawę do piernika, sodę oraz kakao. Osobom, które nie lubią pracować z lukrem polecam udekorować je białą czekoladą. Pyszne, staropolskie pierniki z dodatkiem mąki żytniej. 3. Wyrabiamy ciasto i wstawiamy do lodówki na noc.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
https://fiolkowakuchniamalgorzaty.wordpress.com/2015/12/27/piernikowe-serca-z-kardamonem/