Składniki biszkopt 2 szt ( tortownica 21 cm ) 2 x 2 jajka 2 x 40 g mąki pszennej 2 x 2 płaskie łyżki mąki ziemniaczanej 2 x 1 łyżka kakao 2 x 1 łyżeczka cynamonu 2 x 15 g roztopionego masła 2 x 60 g cukru masa śmietanowa 330 g śmietany 18 % 6 połówek brzoskwiń z puszki 6-7 łyżek syropu z brzoskwiń 2 łyżki żelatyny dodatkowo 100 g śmietany 30 % 1 łyżeczka cukru pudru ok. 6 szt kiwi 4-5 połówek brzoskwiń z puszki 1. Białka ubijamy na sztywną pianę, dodajemy cukier i po jednym żółtku. 2. Brzoskwinie kroimy w kostkę, dodajemy do śmietany razem z syropem. Każdą część kroimy w cienkie plasterki, tak samo postępujemy z brzoskwiniami. Zaczynając od środka układamy plasterki kiwi a na końcu brzoskwiń. 5. Kiwi obieramy ze skórki, płuczemy i kroimy na połówki. Obie mąki przesiewamy z kakao i cynamonem. 4. Śmietankę ubijamy z cukrem pudrem. 3. Na dnie tortownicy układamy jeden biszkopt.