Carpaccio z burakami i fetą

Ewelina
Sałatki
31.05.2017 16:23
Carpaccio z burakami i fetą

Składniki

  • buraki
  • feta
  • ser cheddar
  • kiełki
  • sałata roszponka
  • pomidorki koktajlowe
  • oliwa
  • sól
  • pieprz

 

Dodatkowo:

pieczywo

Przepis

Buraki myjemy, zawijamy pojedynczo w folię i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około dwie godziny.

Zdjęcie Carpaccio z burakami i fetą #1
Zdjęcie Carpaccio z burakami i fetą #2

Po upieczeniu dokładnie obieramy buraki, następnie kroimy je na cienkie plasterki.

Zdjęcie Carpaccio z burakami i fetą #3
Zdjęcie Carpaccio z burakami i fetą #4

Na talerz wykładamy sałatę, plasterki buraków, ser feta, ser cheddar oraz kiełki.

Zdjęcie Carpaccio z burakami i fetą #5
Zdjęcie Carpaccio z burakami i fetą #6
Zdjęcie Carpaccio z burakami i fetą #7
Zdjęcie Carpaccio z burakami i fetą #8

Całość doprawiamy solą, pieprzem, polewamy oliwą oraz dodajemy pokrojone pomidorki koktajlowe.

I gotowe!

Zdjęcie Carpaccio z burakami i fetą #9

Świetnie smakuje ze świeżym pieczywem.

Zdjęcie Carpaccio z burakami i fetą #10