Rösti (szwajcarski placek ziemniaczany)

Obiad
31.05.2017 13:47
Rösti (szwajcarski placek ziemniaczany)

Po usmażeniu z jednej strony, zsunąć na talerz, a następnie obrócić razem z talerzem i zrzucić na patelnię. Na jednego placka smażonego na małej patelni używałam niepełną łyżeczkę masła i niepełną łyżkę oleju. Cebulę posiekać w dość grubą kostkę i podsmażyć na rozgrzanym na patelni oleju. Najłatwiej zsunąć go na talerz i dopiero wtedy przekręcić na patelnię. Składniki: 500 g ziemniaków 1 mała cebula sól pieprz ok. 2 łyżeczek masła olej do smażenia Ziemniaki ugotować w mundurkach, ostudzić i obrać ze skórki. Na patelni rozgrzać masło z dodatkiem oleju. Placki smażyłam na małej patelni (o średnicy ok. 15 cm). Jednak w mojej wersji jest tylko z cebulką.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.bullio.pl/rosti-szwajcarski-placek-ziemniaczany/