Gulasz po węgiersku

Obiad
31.05.2017 13:21
Gulasz po węgiersku

1 kg łopatki wieprzowej lub wołowej (można wybrać inny rodzaj wołowiny lub połączyć dwa rodzaje mięsa) 2 cebule 2 łyżki koncentratu pomidorowego po 1 łyżeczka ostrej papryki, słodkiej papryki i wędzonej papryki sól i pieprz do smaku 30 dag pieczarek 2 czerwone papryki Łyżka gęstej kwaśnej śmietany lub jogurtu typu greckiego W dużym rondlu o grubym dnie dobrze rozgrzać olej i partiami podsmażać mięso na złotawy kolor, tak aby zamknęły się wszystkie pory. Gulasz dusić na małym ogniu aż mięso będzie miękkie – wieprzowinę ok. 1,5, a wołowinę od 2 do 3 godzin. Mięso pokroić dość dużą kostkę (2 x 2 cm), obsypać solą, pieprzem.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://korniszonki.blogspot.com/2017/05/gulasz-po-wegiersku.html