Mi najlepiej smakują one z sosem malinowym lub wiśniowym. SKŁADNIKI: - duży kubek jogurtu greckiego - puszka mleka kokosowego - 5 łyżek ksylitolu lub innego słodzika (słodzimy wedle uznania) - 10 dag malin lub innych owoców - 1 łyżka ksylitolu SPOSÓB WYKONANIA: 1) Do misy miksera wrzucamy jogurt, mleko kokosowe i 5 łyżek ksylitolu. Przelewamy masę do plastikowego pojemnika i wkładamy do zamrażalnika 3) Aby lody były kremowe bez kryształków lodu, należy je średnio co godzinę wyjmować z zamrażalnika i miksować mikserem lub dokładnie mieszać łyżką. Ciężko w takie upały obyć się bez lodów, jednak te tradycyjne, na bazie 30% śmietanki są bardzo kaloryczne. Aby móc je nabrać łyżką i uformować kulę, należy wyjąć je z zamrażalnika minimum pół godziny przed podaniem. Dzisiaj przedstawię Wam przepis na dietetyczne i zdrowe lody jogurtowe, które możecie jeść praktycznie bez ograniczeń! Owoce wraz z ksylitolem blendujemy, wlewamy do miski i delikatnie mieszamy tak, aby sos nie połączył się z lodami. Jeśli lody przetrzymamy w zamrażalce kilkanaście godzin, to zamrożą się one na kość. Jak zatem pogodzić ochotę na boskie ciało i na pyszne lody?