Sznycle z indyka faszerowane suszonymi owocami

Obiad
14.03.2017 8:30
Sznycle z indyka faszerowane suszonymi owocami

Składniki: ok. 400 g sznycli z piersi indyka (ok. 5 porcji) 80 g suszonych śliwek 40 g suszonych moreli 4 łyżki miodu 2 łyżki oliwy z oliwek sok wyciśnięty z 1 cytryny 1 łyżka jasnego sosu sojowego sól pieprz Sznycle z indyka rozbić tłuczkiem na cieńsze porcje. Mięso z piersi indyka świetnie komponuje się ze słodkim smakiem suszonych owoców. Sok z cytryny wymieszać z miodem, oliwą i sosem sojowym. W czasie pieczenia kilka razy polać mięso zalewą znajdującą się w naczyniu. Po tym czasie mięso przełożyć do żaroodpornego naczynia wraz z zalewą.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.bullio.pl/sznycle-z-indyka-faszerowane-suszonymi-owocami/