150-200g makaronu spaghetti (u mnie pełnoziarnisty) 130g kiełbasy chorizo 250 ml passaty (przecieru) pomidorowego 2 ząbki czosnku 1 mała czerwona cebula 10 oliwek czarnych lub zielonych 4 suszone pomidory ½ łyżeczki wędzonej papryki w proszku (opcjonalnie słodkiej) ½ łyżeczki ostrej papryki w proszku 1 łyżeczka suszonej bazylii ½ łyżeczki cukru 1 łyżka oleju - Następnie dodać pokrojone w półplasterki chorizo, pokrojone na paski suszone pomidory i przekrojone na pół oliwki. Tak było właśnie z tym spaghetti, które wyszło w smaku wyraziste za sprawą chorizo i oliwek. Doprawić do smaku solą, pieprzem, cukrem, bazylią, wędzoną i ostrą papryką w proszku. Sól Pieprz Przygotowanie: - Makaron ugotować w osolonej wodzie wg instrukcji na opakowaniu.