Składniki: - pół główki mniejszej czerwonej kapusty - 1 marchewka - 1 soczyste jabłko - 1 łyżka posiekanego koperku - 1 łyżka posiekanej zielonej pietruszki - 1 mała czerwona cebula (lub pół większej) - 3 – 3,5 łyżki majonezu (od 3 do 3,5 łyżki) - 1,5 łyżki octu winnego z czerwonego wina (u mnie Jamar) lub sok z cytryny do smaku - sól i pieprz do smaku - szczypta cukru Przygotowanie: Kapustę drobno szatkujemy (kroimy). I tak w kilka chwil powstała pyszna surówka z czerwonej kapusty z marchewką, jabłkiem i zielonymi dodatkami. Na targowisku zobaczyłam piękną czerwoną kapustę, marchewkę… nie mogłam się oprzeć by nie przygotować z tych składników dodatku do obiadu. Jeśli skorzystaliście z mojego przepisu będzie mi miło jak prześlecie na mój mail: [email protected] lub za pośrednictwem Facebook zdjęcie. Surówka z czerwonej kapusty z marchewką, jabłkiem i zielonymi dodatkami Smacznego Zdjęcia umieszczę w specjalnej galerii na blogu “Czytelnicy pieką/gotują (z podpisem) Dodajemy drobno pokrojoną cebulę i starte na dużych oczkach (obrane) jabłko. Do kapusty ścieramy na dużych oczkach obraną marchewkę.