Składniki: sałata kolorowa pół główki, pomidorki koktajlowe 15 dag, cebula pół szt, awokado pół szt, papryka żółta pół szt, tofu wędzone 200 g, oliwa z oliwek 3 łyżki, sok z limonki do skropienia sałatki, sól i pieprz, Sposób przygotowania: Sałatę myjemy i rwiemy na mniejsze części. Pomidorki koktajlowe przekrawamy na pół, cebulę obieramy i kroimy w piórka, awokado kroimy na półplasterki, a paprykę kroimy w kostkę. Tofu to ser produkowany z soi, który doskonale wpływa na kości, nie zawiera cholesterolu, a ponadto jest odpowiedni dla wegan i osób z nietolerancją laktozy. Tofu ma szerokie zastosowanie w kuchni zarówno na słodko jak i na wytrawnie.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
https://kulinarneodslonypati.blogspot.com/2017/05/saatka-z-wedzonym-tofu.html