Soczewica z warzywami i sadzonym jajkiem

Anna
Fit
28.05.2017 10:07
Soczewica z warzywami i sadzonym jajkiem

Śmiało mogę Wam napisać, że się zakochałam, stąd postanowiłam podzielić się tym prostym przepisem, do którego dość często wracam. 1 ugotowana al dente marchewka lub 70g mrożonej marchewki 100g ugotowanego lub mrożonego brokuła lub zielonej fasolki szparagowej (robiłam w obu wersjach) 1 jajko 1 łyżka oleju rzepakowego lub oliwy z oliwek Dodać marchewkę i brokuła chwilę podsmażyć (gdy używamy mrożonego to wtedy smażymy chwilę dłużej, bo warzywa muszą się rozmrozić i zrobić ciepłe, wtedy także dodatkowo posólcie warzywa). Gdy nie mam czasu posiłkuję się soczewicą z puszki i warzywami mrożonymi - wtedy mam smaczny posiłek w kilka minut. W połączeniu z płynnym żółtkiem od jajka sadzonego tworzy wg mnie połączenie idealne! Możecie również wykorzystać ugotowane warzywa, które zostaną Wam z obiadu. - Następnie usmażyć jajko sadzone (jeżeli macie dobrą patelnię możecie spokojnie usmażyć je bez tłuszczu).

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://fabrykapomyslow50.blogspot.com/2017/05/soczewica-z-warzywami-i-sadzonym-jajkiem.html