Składniki: 150 g śmietankowego serka kanapkowego* 3 łyżki mleka (u mnie 2%) 6 łyżek mąki pszennej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżeczki cukru 1 jajko M olej kokosowy do smażenia propozycja podania: sos wiśniowy i aromatyczna wiśniowo-rumowa herbata PIRATEA od TeaRebels *u mnie Almette, ale może być właściwie każdy Przygotowanie: Do miski przekładamy cały śmietankowy serek kanapkowy, wbijamy 1 jajko, dodajemy mleko, mąkę i proszek do pieczenia oraz 2 łyżeczki cukru. Ja żeby umilić już w pełni tą śniadaniową chwilę podałam je z sosem wiśniowym i… wspaniałą, aromatyczną wiśniowo-rumową herbatą PIRATEA od TeaRebels. Na patelnię z rozpuszczoną niewielką ilością oleju kokosowego wykładamy placuszki 1 łyżka stołowa = 1 placek. Oczywiście możecie je podać równie dobrze posypane wyłącznie cukrem pudrem, polane innym sosem, a nawet z ulubionym dżemem. Dziś zapraszam Was na delikatne serowe placuszki z sosem wiśniowym. Placuszki podajemy ze słodkim sosem wiśniowym i aromatyczną herbatą.