Ciasto 1/2 szklanki ciepłej wody 1/2 szklanki ciepłego mleka 500 g mąki 30 g świeżych drożdży 1/2 szklanki oleju 6 łyżek cukru 1 jajko Masa serowa 250 g twarogu cukier do smaku 70 g roztopionego masła Twaróg ugnieść widelcem wraz z roztopionym masłem na gładką masę. Ciasto podzielić na pięć części i każdą część rozwałkować na okrągły placek o grubości 3 mm. Czekamy około 10 minut aż wyrosną, smarujemy roztrzepanym żółtkiem każdą bułkę i pieczemy w 180 stopniach C aż bułki będą rumiane. bułki serowe Ułożyć jeden placek posmarować cienko serem posypać delikatnie cukrem i przyłożyć drugim plackiem, a następnie powtarzać tak z każdym plackiem. przecinamy na połowę wzdłuż szerszego boku, a następnie kroimy paski o szerokości 5 cm. Z ciasta uformować kulę, włożyć do miski, nakryć bawełnianą ściereczką i ostawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Więcej przepisów na bułki znajdziecie w zakładce BUŁKI